TRUMPAI APIE VEIDRODŽIUS IR MAGIJĄ

veidrodziu magijaVeidrodžiai visada užėmė ypatingą vietą įvairių kultūrų mitologijoje, folklore ir magiškoje praktikoje. Jie laikomi portalais į kitus pasaulius, įrankiais ateičiai nuspėti ir net būdu bendrauti su nežemiškomis jėgomis.  Tad trumpai apžvelgsime, kaip veidrodžiai buvo naudojami magijoje ir kokios legendos bei mitai siejami su šiais paslaptingais objektais.

Veidrodžiai žmonijai žinomi nuo seniausių laikų. Trumpa veidrodžių atsiradimo istorija jau esame rašę. Pirmieji veidrodžiai buvo gaminami iš poliruotų metalų, pavyzdžiui, bronzos ir sidabro. Senovės Egipte veidrodžiai buvo laikomi šventais daiktais, galinčiais atspindėti žmogaus sielą. Kinijoje veidrodžiai buvo naudojami siekiant atbaidyti piktąsias dvasias ir apsaugoti namus. Viduramžių Europoje veidrodžiai tapo tiesos ir savęs pažinimo simboliu. Jie dažnai buvo vaizduojami mene kaip išminties ir įžvalgumo atributai. Renesanso epochoje veidrodžiai tapo populiariais prabangos daiktais, o jų magiška reikšmė tik sustiprėjo. Veidrodžiai atlieka svarbų vaidmenį įvairiose maginėse praktikose. Viena iš žinomiausių –  ateities nuspėjimas naudojant veidrodžius. Praktikuojantys burtininkai tamsiame kambaryje žiūri į veidrodį ir bando įžvelgti vaizdus ar simbolius, kurie galėtų atsakyti į jų klausimus.

Kai kuriose kultūrose veidrodžiai naudojami siekiant apsisaugoti nuo piktųjų dvasių ir neigiamos energijos. Pavyzdžiui, Kinijoje veidrodžiai dažnai statomi virš durų ar langų, kad atspindėtų neigiamą įtaką. Indijoje veidrodžiai naudojami apsivalymo ir apsaugos ritualuose. Taip pat su veidrodžiais susiję daugybė legendų ir mitų. Vienas iš garsiausių – pasakojimas apie veidrodį, kuris atspindi tikrąją žmogaus tapatybę. Kai kuriose kultūrose tikima, kad veidrodis gali parodyti žmogaus sielą, vidines baimes ir troškimus. Kita garsi legenda – pasakojimas apie veidrodį, galintį parodyti ateitį. Kai kuriuose mituose veidrodis naudojamas kaip priemonė keliauti laiku arba bendrauti su mirusiųjų dvasiomis.

Keletas faktų iš istorijos ir įvairių šalių. Senovės Egipte faraonų kapavietėse dažnai būdavo dedami veidrodžiai, kad jie galėtų matyti savo atspindį pomirtiniame gyvenime. Viduramžių Europoje veidrodžiai buvo laikomi tuštybės simboliu ir kartais buvo sudaužomi, kad būtų išvengta nuodėmės. Kinijoje veidrodžiai buvo naudojami piktosioms dvasioms atbaidyti. Pavyzdžiui, aštuonias trigramas  vaizduojantys veidrodžiai buvo dedami virš durų, kad apsaugotų namus. Viduramžių Prancūzijoje veidrodžiai buvo naudojami juodosios magijos ritualuose. Buvo tikima, kad veidrodyje gali būti žmogaus siela, jei į jį žvelgiama vidurnaktį prie žvakių šviesos. Šis ritualas buvo siejamas su pavojumi ir reikalavo ypatingos priežiūros.  Lietuvių mitologijoje veidrodžiai irgi  vaidino svarbų vaidmenį ritualuose ir apeigose. Pavyzdžiui, Joninių naktį (vasaros saulėgrįžos šventė) merginos mėnulio šviesoje žiūrėdavo į veidrodį, kad pamatytų būsimo sutuoktinio atvaizdą. Šis ritualas buvo vadinamas „veidrodžių spėjimu“ ir buvo populiarus tarp jaunų moterų.

Kam būtų įdomu atlikti meditacija veidrodžiais ,rekomenduočiau viena iš populiarių šiuolaikinių praktikų, susijusių su veidrodžiais, yra veidrodinė meditacija. Ši praktika padeda žmogui geriau suprasti save ir savo vidinius procesus.

veidrodziu magijaNorėdami atlikti veidrodinę meditaciją, turite:

  1. Pasiruošimas: Susiraskite ramią vietą, kur niekas jūsų netrukdytų. Pastatykite veidrodį taip, kad galėtumėte patogiai žiūrėti į savo atspindį.
  2. Relaksacija: Patogiai atsisėskite ir užmerkite akis. Keletą kartų giliai įkvėpkite ir iškvėpkite, kad atsipalaiduotumėte.
  3. Susimąstymas: Atmerkite akis ir pažvelkite į savo atspindį. Stenkitės savęs nevertinti, o tiesiog stebėti. Pastebėkite savo akis, veido išraišką ir kylančias emocijas.
  4. Refleksija: Pagalvokite apie tai, ką matote veidrodyje. Kokios mintys ir jausmai kyla? Pasistenkite priimti save tokį, koks esate.
  5. Užbaigimas: Užmerkite akis ir kelis kartus giliai įkvėpkite ir iškvėpkite. Padėkokite sau už laiką, kurį praleidote medituodami.

Tad manoma kad  veidrodžiai nėra tik interjero elementai, jie taip pat  turi gilią simbolinę ir magišką reikšmę. Įvairiose kultūrose ir epochose veidrodžiai buvo naudojami ateičiai nuspėti, apsisaugoti nuo dvasių ir savęs pažinimui. Šiuolaikiniame pasaulyje veidrodžiai ir toliau atlieka svarbų vaidmenį magijos praktikoje ir dvasiniame tobulėjime.

VEIDRODŽIŲ PARDAVIMAS

YPAČ DIDELI APVALŪS VEIDRODŽIAI