STIKLINIAI LAIPTŲ TURĖKLAI – ERDVĖ IR SAUGUMAS

Stikliniai laiptų turėklai – detalė, suteikianti namams nuostabų vaizdinį poveikį. Stiklo turėklams dažniausiai naudojamas grūdintas stiklas arba laminuotas stiklas.

Vis dažniau naujų namų šeimininkai laiptų turėklams renkasi stiklą.

Stikliniai turėklai
Stikliniai laiptų turėklai

Žmonėms, statantiems vieno aukšto namus, tai nėra aktualus klausimas, kadangi laiptinė išviso nereikalinga, tačiau namuose, kuriuose suprojektuota laiptinė, neišvengiamai bus reikalingi turėklai.

Jeigu laiptinė yra sraigtinio tipo, stikliniai turėklai gali būti gaminami iš lenkto stiklo. Paprastai naudojami tiesūs figūriniai stikliniai turėklai su tvirtinimo elementais.

Kokio dizaino laiptų turėklus pasirinkti, priklauso nuo jūsų namų bendro stiliaus arba vizijos. Jeigu namų interjeras kuriamas kartu su architektu arba interjero dizaineriu, jis jums patars ir pasiūlys, kokio tipo laiptų turėklai ir spalvos labiausiai derėtų jūsų namuose, atsižvelgiant į jūsų skonį. Gražu, kai laiptai įsilieja į bendrą interjero kontekstą ir papildo jį.

Šiandien, tikrai yra daug įmonių, teikiančių paslaugas susijusias su stiklo gaminiais, kurios turi ne vienerių metų sukauptą patirtį ir platų atliktų darbų diapazoną.

Yra kelios pagrindinės priežastys stiklinių turėklų laiptinėse pasirinkimui.

 

NEUŽBLOKUOJA ŠVIESOS

Stikliniai laiptų turėklai ne tik praleidžia šviesą, jie taip pat atspindi namų daiktus, o taip pat už lango esančius medžius arba kraštovaizdžio peizažą. Šie atspindžiai stikle suteikia interjerui gyvumo ir žaismingumo, kurį savaime sukuria supanti aplinka.

Jeigu laiptinėje yra langas, tai stikliniai turėklai nesumažins natūralios šviesos sklidimo.

Atspindėdamas kambarių šviestuvų šviesą stikliniai turėklai suteiks namams papildomo žavesio. Jeigu montuosite įleidžiamus laiptų šviestuvus sienoje prie pakopų, tai atspindžiai stikliniuose turėkluose tolygiai atkartos sumontuotų šviestuvų ritmą.

 

STIKLINIŲ TURĖKLŲ DIZAINAS

Grūdinto stiklo panaudojimas laiptų turėklams yra nuostabus, nes prie jo gali būti derinamos kitos medžiagos – medis, metalas.

Natūralus medis yra puikus derinys prie stiklo. Pavyzdžiui, gražus derinys yra medžio masyvo porankis sumontuotas ant stiklo viršaus. Laiptų turėklų porankiai nuolat liečiami mūsų rankomis, todėl medinis porankis yra puikus pasirinkimas. Medines pakopas su mediniu porankiu galima gražiai sujungti laiptų pradžioje, tokiu būdu sukurdami laiptų vientisumą.

Tradicinis sprendimas – tarp nerūdijančio plieno statramsčių sumontuoti stikliniai turėklai, o ant statramsčių sumontuotas medinis apvalus porankis. Lygiai taip pat gali būti naudojami mediniai statramsčiai, kaip stiklo laikančioji konstrukcija.

Siekdami minimalistinio dizaino, patartina stiklinius laiptų turėklus montuoti laiptų šonuose su taškiniais metalo laikikliais.

Mums įprastas stiklo spalvas – bronzinę, pilką ar bespalvę – gali papildyti žalias stiklas, kurio spalva atgaivins patalpas, jeigu norime ryškesnių spalvų. Žalias stiklas yra artima natūralios gamtos spalvai, todėl akys tikrai nepavargs nuo šios spalvos.

O pasirinkę ypač skaidrų stiklą, stikliniai turėklai vizualiai “ištirps” erdvėje.

Įdomus sprendimas – laiptų porankį galima montuoti prie stiklo šono su nerūdijančio plieno detalėmis.

 

TVIRTAS IR SAUGUS

Stikliniai laiptų turėklai
Stikliniai laiptų turėklai

Paprastai berėmiai stikliniai laiptų turėklai gaminami iš 10 mm grūdinto stiklo, o viešose erdvėse iš laminuoto dvigubo stiklo.

Laminuotas dvigubas stiklas yra brangesnis, tačiau neišvengiamai naudojamas viešose erdvėse dėl saugumo.

Tokie turėklai yra tvirti ir taip lengvai nesudaužomi.

Grūdintas stiklas atlaiko dideles apkrovas, todėl žmogaus atsirėmimas į stiklą nėra pavojingas. Grūdintas stiklas yra patvari medžiaga, nes po grūdinimo stiklas sustiprėja 5-6 kartus.

Tai užtikrina jūsų šeimos narių saugumą naudojantis laiptine.

 

DAUGIAU ERDVĖS

Naudodami skaidrų stiklą laiptų turėklams jūs galėsite džiaugtis neprarasta ir nesumažėjusia erdve. Tai gali būti tinkamas pasirinkimas mažose erdvėse, pavyzdžiui, loftuose, kur nesinorėtų dar labiau sumažinti patalpų.

Stikliniai laiptų turėklai taip pat atlieka prestižo vaidmenį. Prabangiuose namuose tikrai rasime architektų suprojektuotus stiklinius laiptų turėklus, panaudojant grūdintą stiklą. Tai puiki priemonė interjero kūrimui.

Mokslininkai iki šiol ginčijasi, kas iš tiesų yra stiklas – superšaltas skystis, ar kristalas. Stiklas užima tarpinę poziciją tarp šių dviejų būsenų.


STIKLINIŲ LAIPTŲ TURĖKLŲ GAMYBA

GRŪDINTO STIKLO KAINOS

APVALIŲ VEIDRODŽIŲ FOTO GALERIJA